ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ


Η μελέτη, ο σχεδιασμός, η εγκατάσταση, η εκπαίδευση και η υποστήριξη ενός συστήματος ασφάλειας είναι μια ιδιαίτερα απαιτητική εργασία. Η Piperaris Security Protection διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία, υλικοτεχνική υποδομή και το κατάλληλα καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για την πλήρη υλοποίηση και υποστήριξη κάθε έργου που αναλαμβάνει, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία. Αποβλέποντας στην συνεχή ικανοποίηση των πελατών της φροντίζει να τους αποδίδει πολλαπλά την επένδυση τους μέσα από τη σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία των εγκατεστημένων συστημάτων ασφαλείας.


Εγγύηση και Συντήρηση


Έχοντας ως κύριο στόχο την άριστη λειτουργία των συστημάτων καθώς και το μέγιστο της απόδοσης και της μακροζωίας τους, διαθέτουμε ειδικό εξατομικευμένο πρόγραμμα συντήρησης με σειρά υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης για κάλυψη των αναγκών κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Επιλέξτε εσείς τη διάρκεια της συντήρησης, τον χρόνο ανταπόκρισης, την συχνότητα προληπτικών επισκέψεων, την τηλεξυπηρέτηση, την συμπερίληψη τυχών εξαρτημάτων και γενικά την κάθε λεπτομέρεια που επιθυμείτε στον τρόπο εξυπηρέτησης.


Κεντρικό σύστημα τεχνικής διαχείρισης συστημάτων ασφαλείας


Οι πελάτες απαλλάσσονται από την έγνοια της ομαλής λειτουργίας των συστημάτων ασφαλείας τους. Το υπερσύγχρονο κεντρικό σύστημα τεχνικής διαχείρισης έχει τη δυνατότητα Τήλε-ελέγχου και έτσι παρακολουθεί και ελέγχει συνεχώς την ομαλή λειτουργία όλων των συστημάτων των πελατών, προβαίνοντας σε τεχνική υποστήριξη άμεσα και αποτελεσματικά χωρίς χάσιμο χρόνου και περιττά έξοδα.

parallax background
 

Υπερσύγχρονο κέντρο λήψεως σημάτων

Αναμφισβήτητα μια πληροφορία είναι χρήσιμη μόνον όταν την έχεις τη στιγμή που τη χρειάζεσαι. Γι’ αυτό το λόγο προσφέρεται η δυνατότητα της άμεσης ενημέρωσης των πελατών για οτιδήποτε αφορά τα συστήματα τους μέσω φωνητικών μηνυμάτων, γραπτών μηνυμάτων (sms) και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Η ενημέρωση αφορά:

Διάρρηξη, ληστεία, φωτιά ή οποιαδήποτε έκτατη ανάγκη

Ταυτότητα χρήστη, ημερομηνία και ώρα σε κάθε επαφή του με το σύστημα

Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του συστήματος εντός των προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων

Μη ενεργοποίηση του συστήματος εντός και εκτός των προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων

Διακοπή και επαναφορά ηλεκτρικού ρεύματος και πτώση μπαταρίας

Βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές, σε άλλα μέσα επικοινωνίας ή άλλες βλάβες

Αυξομείωση της θερμοκρασίας σε ευαίσθητους χώρους όπως ψυγεία, server room κ.τ.λ

Ανάγκη παιδιών και ατόμων που χρειάζονται ιατρική ή άλλη βοήθεια (ειδικά σήματα)

Οπτική επιβεβαίωση συναγερμού

Αυτόματη αποστολή βιντεογραφημένων γεγονότων και συναγερμών

Προληπτικές ενέργειες αποτροπής εγκλήματος (proactive analysis)

Οποιεσδήποτε άλλες πληροφορίες θεωρούνται χρήσιμες βάση των νέων αναγκών που δημιουργούνται.

Παράλληλα το ιστορικό των συστημάτων των πελατών, με όλα τα συμβάντα και ενέργειες, καταγράφεται σε αρχείο με εύκολη πρόσβαση.

 
Ελληνικα