cctv αφαίρεση καμερών από κοσμηματοπωλείο
Ποινή 500 ευρώ και αφαίρεση καμερών από κοσμηματοπωλείο
9 Απριλίου 2019
Παναγία των Παρισίων: Ο πλανήτης θρηνεί μια τεράστια καταστροφή
16 Απριλίου 2019

Ένα έξυπνο σπίτι, επίσης γνωστό ως οικιακό σύστημα αυτοματισμού, είναι ένα σπίτι με αυτοματοποιημένες λειτουργίες, τόσο βασικές όσο και προηγμένες. Παραδείγματα έξυπνων χαρακτηριστικών του σπιτιού περιλαμβάνουν τις δυνατότητες παρακολούθησης της ασφάλειας, τη διαμόρφωση θερμοκρασίας, τους ελέγχους φωτισμού και πολλά άλλα.

Η αναδυόμενη παρουσία του Διαδικτύου των πραγμάτων στη ζωή των ανθρώπων βοήθησε στη δημιουργία ανάπτυξης και καινοτομίας στον έξυπνο οικιακό χώρο, επιτρέποντας στους χρήστες να συνδέουν τις συσκευές τους μέσω του διαδικτύου με τα τηλέφωνα και τα tablet τους και να δημιουργούν νέες και βελτιωμένες υπηρεσίες για τα νοικοκυριά. Παράλληλα με αυτό αναπτύχθηκε και ο χώρος του αυτοματισμού και της άνεσης στο χώρο είτε αυτός είναι το σπίτι σας είτε η επιχείρηση σας.

Εμείς μαζέψαμε εδώ κάποιες μικρές συμβουλές που πρέπει να έχετε υπόψιν σας για τι πρέπει να λάβετε υπόψιν σας όταν θέλετε να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες που μπορεί να σας προσφέρει ένα Έξυπνο Σπίτι

  1. Πρέπει να έχετε ένα ισχυρό και αξιόπιστο δίκτυο

    Είναι καλό να φροντίσετε το δίκτυο του σπιτιού σας να είναι ισχυρό και αξιόπιστο είτε αυτό είναι ασύρματο είτε ενσύρματο. Για να λειτουργούν όλα ομαλά και προγραμματισμένα χωρίς εκπλήξεις.

  2. Παρακολουθήστε τις μπαταρίες σας

    Είναι πρέπον να γνωρίζετε τους τύπους μπαταριών που χρησιμοποιούν οι έξυπνες συσκευές σας ώστε να είστε έτοιμοι όταν θα χρειαστεί να τις αντικαταστήσετε. Δεν λειτουργούν όλες οι  έξυπνες συσκευές με τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Ορισμένοοι τύποι μπαταρίας μπορεί να είναι κυλινδρικοί όπως οι μπαταρίες τύπου AA, AAA ή μπορεί να είναι και επίπεδες όπως κάποια είδη μπαταρίας που συνήθως συναντάμε σε ρολόγια.

  3. Όταν χρειάζεστε βοήθεια

    Μπορείτε να κάνετε την έρευνα σας στο διαδίκτυο αλλά είναι καλύτερα να εμπιστεύεστε κάποιον επαγγελματία για να έχετε μια επιτυχημένη εγκατάσταση έξυπνων συσκευών εφαρμοσμένων στο δικό σας χώρο. Εμείς στην Piperaris Automation ερχόμαστε να σας προσφέρουμε ακριβώς αυτό! Την ιδανική λύση για τις δικές σας Ανάγκες.

  4. Έλεγχος των φώτων για να …καθοδηγεί τη διάθεση σας

    Ένα έξυπνο σπίτι προϋποθέτει ένα πανέξυπνο σύστημα φωτισμού που ενισχύει το στυλ, την άνεση και την ασφάλεια και να διασφαλίζει την εξοικονόμηση ενέργειας του χώρου. Να ελέγχει με ακρίβεια τον φωτισμό στην κουζίνα, το δωμάτιο ψυχαγωγίας, το υπνοδωμάτιο και τον φωτισμό του διαδρόμου για μια πιο απλή καθημερινή λειτουργία. Να δίνει χρώμα στην μπροστινή βεράντα, το δρόμο, την πίσω αυλή και την πισίνα και να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα και ηρεμία ανάλογα με την περίσταση ενώ παράλληλα και ανάλογα με την διάθεση.

  5. Διατήρηση της θερμοκρασίας του χώρου σας σε ιδανικά επίπεδα

    Το σπίτι όπως και ο κάθε χώρος κάποιου κτιρίου να μπορεί να παραμένει πάντα άνετος, ελέγχοντας τα επίπεδα θερμοκρασίας και υγρασίας σε κάθε δωμάτιο. Έτσι ανάλογα με την περίσταση ο κάθε χώρος να παίρνει την κατάλληλη θερμοκρασία προσφέροντας το πλεονέκτημα να μειώνεται αισθητά το ανεπιθύμητο αίσθημα κρύου ή ζέστης. Μπορείτε να προγραμματίσετε τη θερμοκρασία ελέγχοντας την από ένα κεντρικό σύστημα ή προγραμματίζοντας την μέσω εφαρμογής απλά και μόνο από το κινητό σας.

  6. Παραμείνετε ασφαλείς – Η πολυτέλεια που οδηγεί στην ασφάλεια!

    Ο συνδυασμός ασφάλειας και αυτοματισμού προσφέρει στον χρήστη υψηλα επίπεδα ασφάλειας. Υπάρχουν συστήματα αυτοματισμού που συνεργάζονται με τα συστήματα συναγερμού έτσι ώστε με μια μόνο αφή οι πόρτες και το γκαράζ να κλείνουν και ταυτόχρονα να ενεργοποιείται το σύστημα ασφαλείας. Ειδικά σχεδιασμένα έξυπνα συστήματα ώστε να μπορεί να τα χρησιμοποιεί κάθε μέλος της οικογένειας, από παιδιά ή ακόμα και ηλικιωμένα άτομα.

  7.  Έξυπνες Συσκευές – Όταν όλα γίνονται ένα!

    Η εξέλιξη της τεχνολογίας όμως σήμερα έχει εισάγει στις οικιακές συσκευές και άλλα είδη όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές που συνδέονται με προηγμένα συστήματα αυτοματισμού στα σημερινά τελευταίας τεχνολογίας σπίτια. Με τον αυτοματισμό δίνεται η δυνατότητα να ελέγχονται όλες αυτές οι ομάδες συσκευών από ένα σημείο (διακόπτη) και παράλληλα να δίνουν την δυνατότητα στο σπίτι να έχει νοημοσύνη, να σκέφτεται και να εκτελεί αυτοματοποιημένες και έξυπνες λειτουργίες.
    Όλες οι συσκευές ελέγχονται και κατά την απουσία με χρήση Ηλεκτρονικού Υπολογιστή ή Smartphone.

 

Ο αυτοματισμός στο σπίτι δεν χρειάζεται να είναι δύσκολος. Η εικόνα των δεκάδων ηλεκτρονικών οθονών που γεμίζουν το σπίτι σας δεν είναι αυτό που πρόκειται να γίνει. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι οικιακοί αυτοματισμοί είναι πολύ φιλικοί προς το χρήστη και εύκολοι στην εκμάθηση. Λάβετε υπόψιν σας αυτές τις απλές συμβουλές για να πάρετε το σπίτι σας στο επόμενο επίπεδο.
Με τον κατάλληλο αυτοματισμό και ανάλογα με την κάθε ανάγκη ξεχωριστά είναι τόσο απλό να δημιουργήθεί το έξυπνο σπίτι των ονείρων μας μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού.

Μάθετε τα πάντα για τους Αυτοματισμούς εδώ (κάνετε κλικ στο εικονίδιο)

elΕλληνικα

Ελληνικα