φωτιά στη Λευκωσία - Έκτακτο
Φωτιά σε εστιατόριο στο κέντρο της Λευκωσίας
22 Μαΐου 2019
Αυξάνονται οι κλοπές και διαρρήξεις
Διαρρήξεις και κλοπές – μεγάλη ροπή παρατηρείται
7 Ιουνίου 2019

Από χθες μπήκε σε λειτουργία η ελεγχόμενη είσοδος /έξοδος ! Ένα επιπρόσθετο επίπεδο ασφάλειας  με ελεγχόμενη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πλέον ο καθένας μπορεί να μπαίνει και να βγαίνει από τη βιβλιοθήκη “Στέλιος Ιωάννου” με την κάρτα του.

Η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ελεύθερα προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Από χθες 30/05/2019 εντάχθηκε στην είσοδο και έξοδο από τη βιβλιοθήκη ένα ακόμα επίπεδο ασφάλειας. Η ελεγχόμενη είσοδος / έξοδος. Εξασφαλείστε όλοι όσοι ενδιαφέρεστε ενεργή κάρτα εισόδου/εξόδου στη Βιβλιοθήκη. Η πανεπιστημιακή κάρτα / κάρτα Βιβλιοθήκης, είναι απαραίτητη για την είσοδο/έξοδο προς και από στη Βιβλιοθήκη.

  • Μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που δεν έχουν υποβάλει αίτηση για απόκτηση πανεπιστημιακής κάρτας, μπορούν να αποταθούν στο Γραφείο Ταχείας Εξυπηρέτησης Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Οι εξωτερικοί χρήστες, για απόκτηση κάρτας Βιβλιοθήκης μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Δανεισμού και Εξυπηρέτησης, τηλ. 22892020.
  • Οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Κύπρου, που η κάρτα τους έχει λήξει μπορούν να αποταθούν στο Γραφείο Δανεισμού και Εξυπηρέτησης για έκδοση νέας κάρτας.

Το Κέντρο Πληροφόρησης- Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου», πήρε το όνομά του εις μνήμη του συζύγου της δωρήτριας, αείμνηστης Έλλης Ιωάννου. Η βιβλιοθήκη σχεδιάστηκε από τον διεθνούς φήμης Γάλλο αρχιτέκτονας Jean Nouvel.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή στο κοινό, προσφέροντας μια σειρά από υπηρεσίες προς κάθε ενδιαφερόμενο. Μεταξύ αυτών λειτουργεί και ως η κύρια ερευνητική βιβλιοθήκη, επιδιώκοντας να συμβάλει στην εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στην κοινωνία.

Είναι πλήρως ηλεκτρονική ως προς τη λειτουργία της και υβριδική (hybrid library) ως προς το περιεχόμενο της. Περιλαμβάνει στις συλλογές της έντυπο, ψηφιακό και οπτικοακουστικό υλικό. Όλο το υλικό είναι προσβάσιμο μέσω του Εμπλουτισμένου Καταλογού της Ενοποιημένης αναζήτησης των πηγών του Πανεπιστημίου Κύπρου, το οποίο παρέχει γρήγορη και εύκολη πρόσβαση στο έντυπο, ηλεκτρονικό, οπτικοακουστικό υλικό της και στο πληρές κείμενο άρθρων δια μέσου μιας απλής και ενιαίας αναζήτησης. Το έντυπο υλικό είναι, επίσης, αναζητήσιμο στον κατάλογο της Βιβλιοθήκης. Το ηλεκτρονικό υλικό είναι προσβάσιμο από τον ιστότοπο της Βιβλιοθήκης και αναζητήσιμο από τον Εμπλουτισμένο Κατάλογο και τον Κατάλογο ηλεκτρονικών πηγών.

Η εταιρεία Piperaris συνέβαλε με την προμήθεια και εγκατάσταση ολοκληρωμένης λύσης πλήρους αυτοματοποιημένης διαχείρισης λειτουργίας της βιβλιοθήκης με χρήση RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνότητας), συστήματος διαλογής, μηχανών αυτόματου δανεισμού, κ.ά. Η προηγμένη αυτή τεχνολογία εξυπηρετεί τις ανάγκες του νέου υπερσύγχρονου και πρωτοποριακού Κέντρου Πληροφόρησης – Βιβλιοθήκη «Στέλιος Ιωάννου» του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Εμείς συγχαίρουμε όλους όσους έχουν συμβάλει στην ολοκλήρωση με επιτυχία ενός τέτοιου έργου το οποίο αποτελεί στολίδι για τον τόπο μας αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα. Συμβάλλει επίσης σημαντικά στον πολιτισμό της Κύπρου μας με την ασφάλεια που προϋποθέτει και απαιτεί ένας τέτοιος χώρος!

enEnglishelΕλληνικα

Ελληνικα