fbpx

7 σημαντικά σημεία πριν αγοράσετε χρηματοκιβώτιο

εξαγορα εργασιών erotocritou security
Εξαγορά των εργασιών της Erotocritou Security Systems
14 Μαρτίου 2019
συμβουλές αυτοματισμού για ένα έξυπνο σπίτι - smart home cyprus
Συμβουλές αυτοματισμού για ένα Έξυπνο Σπίτι
12 Απριλίου 2019

Πριν αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο για το σπίτι, το γραφείο ή την επιχείρηση σας πρέπει να προετοιμαστείτε ανάλογα αφού μια τέτοια αγορά δεν είναι κάτι που σας συμβαίνει καθημερινά. Στην αγορά υπάρχει πληθώρα πληροφοριών και πάντα καταλήγουμε σε κάποιες βασικές ερωτήσεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στην επιλογή του κατάλληλου χρηματοκιβωτίου ανάλογα με τις ανάγκες που χρειάζεται να καλύψει.

Τα χρηματοκιβώτια κατατάσσονται σύμφωνα με το επίπεδο ασφάλειας που έχουν αλλά και τη χρήση τους. Σύμφωνα με αυτά τα κριτήρια έχουμε χρηματοκιβώτια οικιακά, ξενοδοχείου, επαγγελματικά, πιστοποιημένα ή μη. Επιπρόσθετα έχουμε τα εντοιχισμένα χρηματοκιβώτια, τα υποδαπέδια ή τα χρηματοκιβώτια δαπέδου. Τα εντοιχισμένα ή τα υποδαπέδια χρηματοκιβώτια είναι χτιστά – χτίζονται εσωτερικά του τοίχου ή εσωτερικά στο πάτωμα – παρεχοντας ένα πρόσθετο πλεονέκτημα αφού κάνουν δυσκολότερη την αποξήλωση τους στην περίπτωση κλοπής. Έχουν όμως σύνηθες μειονέκτημα το μικρό τους βάθος – ο τοίχος δεν είναι πολύ παχύς οπότε αυτός είναι ένας βασικός περιορισμός, κάτι που κάνει και την ποικιλία τους σχετικά μικρή. Τα χρηματοκιβώτια δαπέδου -επιδαπέδια έχουν μεγαλύτερη ποικιλία, μπορουν να βιδωθούν στον τοίχο ή στο πάτωμα με εσωτερικά μπουλώνια που καθιστούν δύσκολη επίσης τη μετακίνηση τους. Τα χρηματοκιβώτια δαπέδου είναι αυτά που κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς.

Η ποιότητα κατασκευής του χρηματοκιβωτίου προσδιορίζεται από τα υλικά κατασκευής του και καθορίζεται από τις πιστοποιήσεις που είναι διεθνώς αναγνωρισμένες. Εμείς προτείνουμε χρηματοκιβώτιο, αφού ενημερωθούμε αναλυτικά για το επίπεδο ασφαλείας που διαθέτει , την αντοχή του δηλαδή, σε ενδεχόμενους τρόπους διάρρηξης ή την αντοχή του στη φωτιά, εάν αυτό είναι πυρασφαλείας. Τονίζουμε ότι μεγάλο ρόλο στην ποιότητα της ασφάλειας ενός χρηματοκιβωτίου παίζει ρόλο η εγκατάσταση του και η σωστή του τοποθετηση γι’αυτό και όταν αγοράζετε ένα χρηματοκιβώτιο δίνετε μεγάλη βαρύτητα στο να γίνει σωστά η εγκατάστασή του.

Μαζέψαμε 7 σημαντικά σημεία πριν αγοράσετε χρηματοκιβώτιο, που θα σας βοηθήσουν σε αυτή σας την επιλογή:

 1. Από ποιούς κινδύνους επιθυμείτε να προστατευθείτε; Από κλοπή ; από πυρκαγιά ή απλά από τα παιδια;

  Υπάρχουν διάφοροι τύποι χρηματοκιβωτίων ανάλογα του κινδύνου από τον οποίο επιθυμείτε να προστατευτείτε.
  > Για παράδειγμα αν απλά θέλετε να προστατεύσετε πολύτιμα έγγραφα από την περιέργεια των μικρών παιδιών μπορεί να σας καλύψει την ανάγκη αυτή ένας απλός τύπος χρηματοκιβωτίου γραφείου ή σπιτιού ή ξενοδοχείου με ηλεκτρονική κλειδαριά.
  > Αν επιθυμείτε να προστατεύσετε τα αντικείμενα σας από τυχόν κλοπή τότε πρέπει να υπολογίσετε ότι το χρηματοκιβώτιο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από τέτοιο υλικό που μπορεί να αντέξει και σε χρήση τρυπανιού ή ανάλογου υλικού που δεν είναι εύκολο να παραβιαστεί.Υπολογίζω τον όγκο των στοιχείων που θέλω να προστατεύσω και υπολογίζω τόσο για τις τωρινές όσο και για τις μελλοντικές μου ανάγκες. Επιπρόσθετα λαμβάνω υπόψιν μου το πού θα τοποθετηθεί – εγκατασταθεί το χρηματοκιβώτιο για να μπορέσω να υπολογίζω και τον περιορισμό σε διαστάσεις που μου δίνει η συγκεκριμένη θέση.

 2. Πως επιλέγω το μέγεθος του χρηματοκιβωτίου που θα αγοράσω;

  Υπολογίζω τον όγκο των στοιχείων που θέλω να προστατεύσω και υπολογίζω τόσο για τις τωρινές όσο και για τις μελλοντικές μου ανάγκες. Επιπρόσθετα λαμβάνω υπόψιν μου το πού θα τοποθετηθεί – εγκατασταθεί το χρηματοκιβώτιο για να μπορέσω να υπολογίζω και τον περιορισμό σε διαστάσεις που μου δίνει η συγκεκριμένη θέση.

 3. Πως επιλέγω το είδος του χρηματοκιβωτίου που θα αγοράσω;

  Εξαρχής γνωρίζω τί είδους αντικείμενα θέλω να προστατεύσω. Σημαντικά έγγραφα; Χρήματα; Όπλα; Για κάθε αντικείμενο θα χρειαστώ διαφορετικό τύπου χρηματοκιβώτιο καθότι δεν προστατεύουν όλα τα χρηματοκιβώτια όλα τα αντικείμενα. Υπάρχουν άλλα χρηματοκιβώτια για χρήματα με άλλο επίπεδο ασφάλειας, υπάρχουν άλλα χρηματοκιβώτια για προστασία αντικειμένων από φωτιά – δηλ. πυρίμαχα χρηματοκιβώτια –  αλλά και άλλα χρηματοκιβώτια  αποθήκευση όπλων όπως είναι οι οπλοβαστοί.
  Επίσης λαμβάνω υπόψιν μου αν το χρηματοκιβώτιο αφορά φύλαξη για το σπίτι ή για το γραφείο.
  Αλλά σημαντικό είναι να γνωρίζω αν θέλω να προστατεύσω αντικείμενα ή έγγραφα από τα παιδιά, από τους διαρρήκτες ή από φωτιά.

 4. Επιλέγω την κλειδαριά / τύπο κλειδώματος που καλύπτει τις ανάγκες μου

  Αυτό αφορά καθαρά προσωπική επιλογή. Μπορείτε να επιλέξετε ηλεκτρονικό κλείδωμα ή κλείδωμα με παραδοσιακό κλειδί ασφαλείας. Η επιλογή κλειδώματος δεν επηρεάζει τόσο το επίπεδο ασφάλειας καθότι οι πλείστες κλειδαριές χρηματοκιβωτίων είναι πιστοποιημένες και εγκεκριμένες. Οπότε μένει σε σας να επιλέξετε αν θέλετε να έχετε κλειδί για το χρηματοκιβώτιο ή αν προτιμάτε να έχετε ηλεκτρονικό συνδυασμό κλειδώματος.

  Κλείδωμα με παραδοσιακο κλειδί. Δεν απαιτεί μπαταρίες ούτε γερό μνημονικό. Μπορείτε να έχετε ένα ή και επιπρόσθετο δεύτερο κλειδί για το ενδεχόμενο του να χάσετε το πρωτότυπο.
  Κλείδωμα με ηλεκτρονική κλειδαριά. Δίνετε τον κωδικό σε όσους χρήστες πρέπει να τον γνωρίζουν. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή το επιθυμείτε να τροποποιήσετε τον κωδικό. Συνήθως λειτουργούν με μπαταρίες οπότε θα πρέπει να θυμάστε να ελέγχεται αν είναι σε λειτουργία ή όχι.

 5. Τί βάρος έχει το χρηματοκιβώτιο που θα αγοράσω; Είναι ελαφρύ ή βαρύ;

  Το βάρος του χρηματοκιβωτίου πρέπει να το λάβουμε υπόψιν γνωρίζοντας καταρχήν πού θα το τοποθετήσουμε. Αν το δάπεδο μας ή το ράφι – ντουλάπι μπορεί να το κρατήσει χωρίς να φθαρεί.
  Ένα βαρύ χρηματοκιβώτιο έχει και μεγαλύτερο κόστος εγκατάστασης. Λάβετε υπόψιν σας ότι για την εγκατάσταση του χρηματοκιβωτίου αν χρειαστεί να ανέβετε σκαλιά προκειμένου να το τοποθετήσετε θα χρειαστούν περισσότερα άτομα προκειμένου να μπορέσουν να το μετακινήσουν. Ανάλογα τον όροφο τοποθέτησης και το βάρος του χρηματοκιβωτίου αυξάνεται ανάλογα και το κόστος της εγκατάστασης του.

 6. Τα αντικείμενα που θα φυλάξετε θα τα ασφαλίσετε για ενδεχόμενο κλοπής  ή όχι;

  Ανάλογα την αξία των αντικειμένων που θα φυλαχθούν στο χρηματοκιβώτιο ενδέχεται να ζητήσετε να τα ασφαλίσετε για να διεκδικήσετε αποζημίωση σε περίπτωση που συμβεί κάτι. Οι ασφαλιστικές εταιρείες απαιτούν συγκεκριμένο επίπεδο ασφάλειας για να μπορέσουν να σας αποζημιώσουν οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβετε υπόψιν για να αγοράσετε ανάλογου επιπέδου ασφαλείας χρηματοκιβώτιο σύμφωνα με την ασφαλιστική που θα σας καλύψει τα αντικείμενα σας.

  Ενδεικτικά επίπεδα ασφαλείας σε χρηματοκιβώτια που καλύπτουν οι ασφαλιστικές εταιρείες είναι οι υψηλότερες προδιαγραφές ασφαλείας (GRADE 1, GRADE 2, GRADE 3, Grade 5) βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας ΕΝ-50131. Χρηματοκιβώτια που πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν να ασφαλιστούν για το περιεχόμενο τους από όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες.

 7. Η ασφάλεια στο χώρο σας πρέπει να είναι πολυεπίπεδη

  Παρόλο που μπορεί να έχετε αγοράσει ένα υψηλού επιπέδου ασφαλείας χρηματοκιβώτιο πρέπει να έχετε προβλέψει να έχετε κι άλλα επίπεδα ασφάλειας στο χώρο σας προκειμένου να προστατεύσετε το χώρο σας και τα τιμαλφή σας.
  > Ένας υψηλής ποιότητας συναγερμός διαρρήξεως στο σπίτι ή στην επιχείρηση σας είναι πάντα ένα καλό αποτρεπτικό μέσο.
  > Είναι καλό να γνωρίζετε το περιβάλλον σας και να είστε σε θέση να αναγνωρίζετε αν κυκλοφορούν αγνωστα άτομα στη γειτονιά σας ή αν συμβαίνει κάτι περίεργο από τα συνηθισμένα.
  > Να κλειδώνετε τις πόρτες σας και να μην επιτρέπετε σε αγνώστους να δούν ή να γνωρίζουν για τα τιμαλφή σας εκτός αν αυτό είναι άκρως απαραίτητο.
  > Ο εξωτερικός αυτόματος φωτισμός που ενεργοποιείται με την κίνηση αποθαρρύνει έναν επίδοξο διαρρήκτη από το να ξοδέψει χρόνο στο σπίτι  ή  την επιχείρηση σας.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα μπορείτε να δείτε και να επιλέξετε το χρηματοκιβώτιο που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες.

Σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί ασφάλειας της piperaris security με χαρά θα σας εξυπηρετήσουν στην επιλογή του ιδανικού για σας χρηματοκιβωτίου.

enEnglish elΕλληνικα

Ελληνικα