highlights from ISE 2019
ISE 2019
12 Φεβρουαρίου 2019
Αυτόνομος σταθμός εξυπηρέτησης στη βιβλιοθήκη Στέλιος Ιωάννου - Εφαρμοσμένες λύσεις της Piperaris Security στην Κύπρο
Αυτόνομος σταθμός εξυπηρέτησης
19 Φεβρουαρίου 2019

Περιστατικά κλοπής αυτοκινήτων παρατηρούνται ανά τακτά διαστήματα, συχνά λόγω της μη ασφαλούς φύλαξης του οχήματος ή και των κλειδιών του αυτοκινήτου.

Σημαντικό λοιπόν είναι να είμαστε σε εγρήγορση και να προσπαθούμε να προλαμβάνουμε τέτοια περιστατικά κλοπής. Οι υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων θα πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη, ότι οι επιτήδειοι καραδοκούν και ως εκ τούτου, οφείλουμε ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απομάκρυνσής μας από το όχημά μας, να παίρνουμε όλα εκείνα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την κλοπή του.

Ενδεικτικά, παρατίθεται ακολούθως σειρά προληπτικών μέτρων που προτρέπονται οι πολίτες να λαμβάνουν:

  1. Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.
  2. Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό.
  3. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.
  4. Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.
  5. Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, τσάντες, χαρτοφύλακες, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή ή οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα σε εμφανή σημεία μέσα στο αυτοκίνητο, έστω κι αν είναι κλειδωμένο. Ακόμα και αν κάποιο αντικείμενο δεν έχει αξία, ο δράστης δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει και μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο για να το πάρει.
  6. Να σταθμεύετε πάντοτε σε καλά φωτισμένα σημεία. Τα σκοτεινά ή απόμερα σημεία κάνουν ευκολότερο το έργο των δραστών.
  7. Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
  8. Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.
  9. Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Να μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά στη μηχανή ή την πόρτα του αυτοκινήτου.
  10. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλώνουν την ταυτότητα σας.
  11. Όπου είναι δυνατόν να τοποθετείται συναγερμός στο όχημα.
  12. Επιπρόσθετη εξασφάλιση για να ξέρετε πού βρίσκεται το όχημα σας ανα πάσα στιγμή η προσθήκη προσωπικού ανιχνευτή οχήματος ή μοτοσυκλέτας  στο όχημα σας!
  13. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 199 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

Γενικά το κοινό προτρέπεται να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία. Σε περίπτωση που εντοπίσει οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση να ενημερώνει τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον αριθμό 1460.

 

Μάθετε περισσότερα για τα συστήματα τηλεματικής και το πως μπορείτε να προστατεύσετε το όχημα σας μέσω της χρήσης ενός GPS!

Συστήματα GPS και Διαχείρηση Στόλου οχημάτων

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ 77772288

Αγοράστε online εδώ  Προσωπικός Ανιχνευτής μοτοσυκλέτας , Προσωπικός Ανιχνευτής Οχημάτων

 

 

 

elΕλληνικα

Ελληνικα