Λονδίνο: Κάηκαν ζωντανοί στον ουρανοξύστη που φλέγεται (βίντεο)
14 Ιουνίου 2017
Εντατικοί έλεγχοι στα γραφεία ασφαλείας
7 Αυγούστου 2017

Ο ουρανοξύστης που τυλίχθηκε στις φλόγες στο Ντουμπάι εκκενώθηκε, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από την πυρκαγιά. Δεν έχει γίνει επίσης γνωστή, η αιτία που προκάλεσε το ξέσπασμα της φωτιάς, ενώ εγείρονται ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων, στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Eκκενώθηκε ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών στον κόσμο, καθώς ο Torch tower τα ξημερώματα τυλίχθηκε στις φλόγες με μεγάλη ταχύτητα για δεύτερη φορά μετά τον Φεβρουάριο του 2015.

Εικόνες που ανάρτησαν μάρτυρες από την πυρκαγιά στα μέσα κοινωνικές δικτύωσης δείχνουν φλεγόμενα κομμάτια να αποκολλούνται από το κτίριο και να πέφτουν στο έδαφος. Ένας ένοικος δήλωσε το εξής:

“Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά κι από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο.

Η κυβέρνηση του Ντουμπάι δήλωσε ότι επιχειρούσαν πυροσβέστες από τέσσερις σταθμούς Πολιτικής Άμυνας, και ότι η πυρκαγιά είχε τεθεί υπό έλεγχο.

«Δεν έχουν αναφερθεί προς το παρόν τραυματισμοί στο επεισόδιο πυρκαγιάς του πύργου Torch», είπε η κυβέρνηση σε ανάρτησή της στο Twitter.

Ο ατυχώς ονομαζόμενος πύργος των 79 ορόφων «Torch», που σημαίνει Πυρσός, βρίσκεται στην εύπορη περιοχή της Μαρίνας της χώρας.

Προς ο παρόν δεν έχει γίνει γνωστή, η αιτία της φωτιάς, ενώ εγείρονται ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα που συνθέτουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σημαντικό κέντρο εμπορίου και επενδύσεων του Κόλπου.

Η τοπική ασφάλεια του Ντουμπάι ανέφερε ότι η πυρκαγιά έκαιγε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν οι πυροσβέστες καταφέρουν να τη θέσουν υπο έλεγχο. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα δημοσίευσε το Γραδείο Επικοινωνίας του Dubai στο twiter.

Η τραγωδία κτυπά για δεύτερη φορά

Ο ουρανοξύστης Torch ξανακτυπήθηκε από εκτεταμένη πυρκαγιά τον Φεβρουάριο του 2015.
η πυρκαγια κατέκαψε αρκετούς ορόφους σε τουλάχιστον τρεις πλευρές του μεγάλου κτιρίου. Δεν υπήρξαν αναφορές για θανάτους ή για τραψυματίες και κατασβήστηκε 3 ώρες μετά την έναρξη της.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε τις πρωινές ώρες, όταν πολλοί από όσους διέμεναν στο κτίριο βρίσκονταν εκτός απολαμβάνοντας τη νυχτερινή ζωή σε εκτός καιρού ζεστές θερμοκρασίες.

Εκατοντάδες ένοικοι έμειναν στον δρόμο μέχρι να επανέλθει το κτίριο στην αρχική του κατάσταση.

Η αιτία της πυρκαγιάς του 2015 παρέμεινε άγνωστη.

Ο ουρανοξύστης Torch ήταν ο μεγαλύτερος ουρανοξύστης ανά τον κόσμο και ολοκληρώθηκε το 2011, σύμφωνα με τον εργολάβο του κτιρίου, τη Select Group. Περιέχει 682 οικίες με 24 ωρη ασφάλεια και θυρωρείο και 6 χώρους λιανικής πώλησης. Έχει επίσης 84 ορόφους.

Η αναφορά έχει γίνει από τους Amanda Jackson και Jessica Suerth του CNN.

elΕλληνικα

Ελληνικα