Οθόνες – ένα παράθυρο στον κόσμο της ασφάλειας

Η Hikvision κερδίζει για τρίτη φορά το βραβείο PSI CCTV Προϊόν της Χρονιάς
20 Σεπτεμβρίου 2018
Έβλεπε live τη διάρρηξη του σπιτιού του
24 Σεπτεμβρίου 2018

Οι οθόνες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στα κέντρα ασφαλείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε τις σωστές …

Στο επίκεντρο όλων των συστημάτων ασφαλείας είναι ο υπάλληλος ασφαλείας, ο οποίος παρακολουθεί καθημερινά τις ροές εικόνας σε κέντρα ασφαλείας σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι αυτοί που κοιτάζουν στις οθόνες για ένα μεγάλο μέρος της ημέρας τους. Αυτό είναι που κάνει τις οθόνες / τα μόνιτορ ως ένα σημαντικό μέρος μιας λύσης ασφάλειας – αν οι φρουροί μπορούν να δουν καλύτερα, μπορούν να δράσουν γρηγορότερα. Κορυφαίες οθόνες κατάλληλες για χρήση μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε το κέντρο ασφαλείας σας πιο αποτελεσματικό – και τους χειριστές του συστήματος πιο ευτυχισμένους!

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτούμε είναι η ανάλυση των οθονών στο κέντρο. Από τη μία πλευρά, δεν υπάρχει λόγος να έχετε κάμερες υψηλής ανάλυσης αν το σύστημα σας έχει οθόνες πολύ χαμηλής ανάλυσης για να παρακολουθήσετε το βίντεο. Από την άλλη, η ανάλυση είναι μία από αυτές τις μετρήσεις, η οποία μπορεί στην πραγματικότητα να είναι λιγότερο αποτελεσματική όταν γίνεται υπερβολικά υψηλή. Οι οθόνες της HIKVISION κινούνται μέχρι και 4K Ultra HD, προσφέροντας τις πιο φίνες λεπτομέρειες της εικόνας και περισσότερο χώρο εργασίας σε σχέση με τα 1080P για να επιτευχθεί καλύτερη αποδοτικότητα της εργασίας.

Τα ποσοστά ανανέωσης της οθόνης αποτελούν έναν άλλο παράγοντα – εάν είναι πολύ χαμηλά, μπορεί να προκαλέσουν πονοκεφάλους για όσους παρακολουθούν. Εκτός από το να μην είναι ευχάριστο για τους χειριστές, τα χαμηλά ποσοστά ανανέωσης και το τρεμόπαιγμα μπορούν επίσης να τους αποσπάσουν από το τι συμβαίνει στις τροφοδοσίες τους.

Αλλά δεν είναι μόνο οι οθόνες. Ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένες, πόσες τοποθετούνται μαζί και ο σκοπός για τον οποίο χρησιμοποιούνται μπορεί να κάνει διαφορά στους χειριστές. Για παράδειγμα, αν οι οθόνες είναι τοποθετημένες ψηλά σε τοίχο και οι χειριστές πρέπει να κλίνουν το κεφάλι τους για μεγάλο χρονικό διάστημα για να τις δουν, αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο λαιμό και την πλάτη.
Η γωνία θέασης είναι επίσης σημαντική – πόσο από την οθόνη μπορεί να δει κανείς ταυτόχρονα (και πόσες «τροφοδοσίες» θα πρέπει να υπάρχουν σε μια οθόνη); Οι οθόνες Hikvision προσφέρουν μέχρι και 178 ° γωνία θέασης και επιτρέπουν στους χειριστές να καταγράφουν κάθε λεπτομέρεια.

Είναι σημαντικό να σκεφτούμε τις ανάγκες των χειριστών στο συγκεκριμένο κέντρο ελέγχου. Τι κοιτάζουν? Παρακολουθούν συνεχώς ή αντιδρούν σε κάτι συγκεκριμένο; Πρέπει να βρουν κάτι στην οθόνη; Αυτά είναι τα είδη της ερώτησης που οδηγούν σε ένα κέντρο ασφάλειας που λειτουργεί πραγματικά.

Η έρευνα της Διεθνούς Ένωσης Εργονομίας * το 2015 έδειξε ότι η αλλαγή ορισμένων από αυτά τα στοιχεία επηρεάζει πραγματικά τους χρήστες και επομένως την αποτελεσματικότητα. Όταν οι προδιαγραφές άλλαξαν για να δημιουργήσουν αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως φτωχότερη συνολική ποιότητα εικόνας, η αποτελεσματικότητα των χειριστών βελτιώθηκε.

Στην ουσία, το κλειδί για ένα επιτυχημένο κέντρο ασφαλείας είναι να δημιουργηθεί μια λύση που να ταιριάζει με τις δραστηριότητες των εμπλεκόμενων φορέων. Παρακολουθούν συνεχώς; Τι ψάχνουν; Αναζητούν ενεργά κάτι μετά από ένα γεγονός; Συγκεντρώνονται σε μια λεπτομέρεια όπως οι πινακίδες κυκλοφορίας; Ο κατάλογος συνεχίζεται και είναι αυτά τα «ανθρώπινα» ερωτήματα που αποτελούν ένα στέρεο πυρήνα οποιασδήποτε απαίτησης. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε λύση πρέπει να είναι εντελώς ευέλικτη, προσφέροντας όλα τα είδη μεγεθών οθονών, αποκωδικοποιητές, έξυπνα εργαλεία διαχείρισης βίντεο και εύκολες στην τοποθέτηση παρενθέσεις. Η Hikvision έχει αναπτύξει οθόνες για να ταιριάζει σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων. Χρησιμοποιώντας αυτές, οι φορείς εκμετάλλευσης μπορούν να αξιοποιήσουν στο έπακρο την τεχνολογία για να τους βοηθήσουν πραγματικά να κάνουν τις δουλειές τους αποτελεσματικά.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλα στοιχεία για την ιστορία – αν μη τι άλλο κόστος. Πόσο καιρό θα διαρκέσουν αυτές οι οθόνες; Πόσο σύντομα χρειάζονται αντικατάσταση; Οι Hikvision οθόνες έχουν ξεπεράσει τις άλλες οθόνες κατά περισσότερο από 50% – που διαρκεί 50 – 60.000 ώρες, σε σύγκριση με 20 – 25.000 ώρες. Αυτός είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν θυμάστε ότι μια οθόνη πρέπει να διαρκεί 24/7 σε πολλά κέντρα ασφαλείας, σε σύγκριση με περίπου 10 ώρες την ημέρα σε ένα σπίτι.

Τα Βιομηχανικά πάνελ προσφέρουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καθιστώντας τις οθόνες ιδανικές για να παραδώσουν αξιόπιστη απόδοση σε αυτό το περιβάλλον ασφαλείας. Στην πραγματικότητα, ολόκληρο το σχέδιο των οθονών Hikvision υποστηρίζει τη μακροπρόθεσμη λειτουργία, συμπεριλαμβανομένων των συστημάτων ισχύος, της οθόνης και του κεντρικού πίνακα.

Εκτιμάται ότι οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επικεντρωθούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή (όπως μια οθόνη) για περίπου 20 λεπτά. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ρόλους, όπου η παρακολούθηση του βίντεο είναι βασικό καθήκον. Σε ένα κέντρο ασφαλείας, είναι πολύ σημαντικό οι χειριστές να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα, ώστε να μην χάσουν τίποτα. Υπάρχουν μερικές απόψεις κατά την οικοδόμηση ενός ιδανικού κέντρου ασφάλειας, αλλά οι οθόνες είναι κεντρικές. Με τα μάτια των χειριστών να αναζητούν καθημερινά ζητήματα, αυτά τα «παράθυρα σε έναν ασφαλή κόσμο» πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κατάλληλα.

Στην Piperaris Security αναλύουμε μαζί σας τις πραγματικές σας ανάγκες και σας βοηθάμε να επιλέξετε το κατάλληλο για σας σύστημα ασφαλείας σε συνεργασία με τις κατάλληλες οθόνες που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Πηγή: www.hikvisioneurope.com

enEnglishelΕλληνικα

Ελληνικα