Δώστε ΤΕΛΟΣ στις ουρές αναμονής!
25 Απριλίου 2017
Η εταιρεία Piperaris δηλώνει παρών στην IFSEC International
20 Ιουνίου 2018

Η κυκλοφορία του νέου χαρτονομίσματος των 50 ευρώ είναι πλέον γεγονός.

Το νέο 50αράκι παρουσιάζει βελτιωμένες προδιαγραφές ασφαλείας και ανήκει πλέον στη δεύτερη γενιά χαρτονομισμάτων των 5, 10 και 20 ευρώ που κυκλοφορούν σε όλη την Ευρώπη από το 2013 με σταδιακούς ρυθμούς.

Ποιες οι διαφορές και τι καθιστά το νέο χαρτονόμισμα πιο ασφαλές?

Ας δούμε κάποιες βασικές αλλαγές:

  1. Η αναγραφή της ονομαστικής αξίας θα είναι τυπωμένη σε χρώμα σμαραγδί.
  2. Στο ολόγραμμα έχει ενσωματωθεί ένα παράθυρο όπου στο φως διακρίνεται το πορτρέτο της Ευρώπης.
  3. Επίστρωση λακ όπου το κάνει πιο σκληρό και ανθεκτικό.

Αυτό που ώθησε τελικά την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε αυτή την επανέκδοση είναι η συχνή παραχάραξη και σε κάθε περίπτωση το «καημένο» το 50ράκι έχει πέσει «θύμα» παραχάραξης πολύ περισσότερες φορές από τα υπόλοιπα χαρτονομίσματα.

Έτσι με τις νέες βελτιωμένες προδιαγραφές το νέο χαρτονόμισμα θεωρείται σίγουρα πιο ασφαλή από τα προηγούμενα. Επομένως τα παλιά τραπεζογραμμάτια των πενήντα ευρώ παραμένουν σε ισχύ και θα ανταλλαχθούν σταδιακά από τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών.

Επόμενα βήματα για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα είναι η ανανέωση των χαρτονομισμάτων των 100 και 200 ευρώ, ενώ μέχρι το τέλος του 2018 θα αποσυρθεί οριστικά εκείνο των 500 ευρώ.

Σημαντικό είναι οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου που πραγματοποιούν καθημερινά συναλλαγές να αναβαθμίσουν έγκαιρα τους συσκευές ανιχνευτών – πλαστών χαρτονομισμάτων έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίσουν την όποια πιθανή παραχάραξη στην αγορά άμεσα.

Κάντε μια σωστή έρευνα και μαζέψτε αρκετές πληροφορίες για αξιόπιστα συστήματα, κατάλληλα για όλα τα χαρτονομίσματα ευρώ καθώς επίσης και με άλλα ξένα συναλλάγματα όπως Αμερικάνικα δολάρια, Αγγλικές στερλίνες, Ελβετικό φράγκο κλπ. Συμβατά με όλα τα καινούρια χαρτονομίσματα ευρώ.

Βρείτε  ΕΔΩ πληροφορίες για ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΠΛΑΣΤΩΝ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ 77772288

elΕλληνικα

Ελληνικα