Εργασιακός Χώρος – Πυρασφάλεια / Πυροπροστασία
23 Ιουλίου 2018
new catalogue of automation services in english
Ενημερωμένος Κατάλογος Υπηρεσιών Αυτοματισμού
27 Ιουλίου 2018

Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας κοντά στους συνανθρώπους μας. Δύναμη σε όλους!!!

Σε πύρινη κόλαση με δεκάδες σπίτια και αυτοκίνητα καμμένα έχει μετατραπεί η περιοχή Μάτι, μέσα από την οποία πέρασε το μέτωπο της φωτιάς που μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν 100 σπίτια και δεκάδες αυτοκίνητα έχουν γίνει παρανάλωμα του πυρός, ενώ υπάρχουν αναφορές για άτομα που ήταν εγκλωβισμένα σε σπίτια και λόγω της αδυναμίας που υπάρχει στην πρόσβαση, αγνοείται η τύχη τους.

Εικόνες και βίντεο που έχουν «ανέβει» στα social media παρουσιάζουν μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, καθώς η πύρινη λαίλαπα περνάει μέσα από τον οικισμό Μάτι, ενώ οι καπνοί έχουν καλύψει τον ουρανό.

Δεν άφησε τίποτα όρθιο στο πέρασμά της η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κινέτα. Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν τέσσερις οικισμοί. 

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από το μεσημέρι της Δευτέρας δεκάδες πυροσβέστες στην προσπάθειά τους να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα που κατακαίνε την πευκόφυτη Κινέτα. Η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

Δείτε καρέ καρέ φωτογραφικά στιγμιότυπα από την Κινέτα

Τους 156 έφθασαν οι τραυματίες – 11 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ – Βρέφος έξι μηνών το μικρότερο θύμα της πύρινης λαίλαπας – Δήμαρχος Ραφήνας: Ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί – Τέσσερις νεκρούς περισυνέλεξε από τη θάλασσα τα ξημερώματα η φρεγάτα «Έλλη» – Πρόεδρος Πυροσβεστών: Είχαμε πόλεμο στην Αττική

Σε σκηνικό πρωτοφανούς τραγωδίας βρίσκεται σήμερα η χώρα, καθώς ο αριθμός των θυμάτων από τις πυρκαγιές που μαίνονται ακόμα στην Αττική ανεβαίνει διαρκώς και έχει φτάσει ήδη στους 50 νεκρούς και τους 156 τραυματίες εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ η εικόνα δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει πλήρως.

Πριν από λίγο, ο δήμαρχος Ραφήνας εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο αριθμός των νεκρών θα διπλασιαστεί. Η επιβεβαίωση της τραγικής εκτίμησης ήρθε λίγα λεπτά πριν από τις οκτώ το πρωί, όταν εντοπίστηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι νεκροί κοντά σε μια ταβέρνα στην Αργυρά Ακτή, στο Μάτι. Οι άνθρωποι εγκλωβίσθηκαν μεταξύ της ταβέρνας και ενός χωραφιού, στην προσπάθειά τους να κινηθούν προς τη θάλασσα για να σωθούν.

Ενδεικτική της κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται στη μάχη για να τιθασευτεί η πύρινη λαίπαλα είναι η δήλωση του Γιάννη Σταμούλη, προέδρου της Ενωσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής, ο οποίος αφού αναφέρθηκε στις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες είπε: «Είχαμε πόλεμο χθες στην Αττική».

 

 

Πηγές: cytoday.eu, protothema.gr

elΕλληνικα

Ελληνικα