Συμβουλευτείτε τον πιο Διάσημο Διαρρήκτη
17 Ιανουαρίου 2017
Οι Δράστες «Καρναβάλι»
20 Φεβρουαρίου 2017

Οι περισσότεροι διαρρήκτες μπορούν να χωριστούν σε διαφορετικές ή καλύτερα συγκεκριμένες κατηγορίες. Τι εννοούμε; Για παράδειγμα κάποιοι από αυτούς ενεργούν ευκαιριακά ενώ κάποιοι άλλοι εντελώς επαγγελματικά, καταστρώνοντας ολοκληρωμένα στρατηγικά σχέδια για την εισβολή τους σε κάποιο σπίτι.

Ας δούμε λοιπόν αυτούς τους διαρρήκτες ένα ένα και πως μπορείτε να τους αντιμετωπίσετε!

1. Περιστασιακός Διαρρήκτης

Αυτή η κατηγορία διαρρηκτών ενεργά σχεδόν πάντα χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο. Είναι άπειροι γιαυτό και συνήθως δεν προσπαθούν να κρύψουν ούτε τα πρόσωπα τους. Τέτοιου είδους διαρρήκτες είναι πιθανό νεαρά άτομα που απλά πετυχαίνουν αφύλακτα σπίτια και κτίρια και μπαίνουν στο πειρασμό για διάρρηξη.

Τέτοιου είδους διαρρήκτες αντιμετωπίζονται αρκετά εύκολα διατηρώντας πάντοτε τις πόρτες και τα παράθυρα κλειστά. Επίσης καλό είναι να φροντίσετε να μην αφήνετε σε κοινή θέα προσωπικά ή ακριβά αντικείμενα, ακόμα και αν πρόκειται για ποδήλατα ή ακριβά παιγνίδια των παιδιών σας.

2. Διαρρήκτης «Πρόσκοπος»

Αυτοί οι διαρρήκτες αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για το σχεδιασμό κάποιας διάρρηξης και συνήθως αποτελούνται από μικρές ομάδες ατόμων κυρίως νεαρής ηλικίας που ψάχνουν να βγάλουν περισσότερα χρήματα είτε για οικονομικές δυσκολίες που ίσως αντιμετωπίζουν είτε ακόμα και για να μπορέσουν να πληρώσουν την επόμενη δόση τους. Οι «πρόσκοποι» πριν εισβάλουν στο εσωτερικό ενός σπιτιού κοιτάζουν πρώτα εάν υπάρχει ανοιχτή κάποια πόρτα ή παράθυρο και αν όχι παραβιάζουν την κλειδαριά με κάποιο κατσαβίδι ή πέτρα ή ακόμη και με κτυπήματα από μεταλλικά ή σιδερένια αντικείμενα. Μόλις εισβάλουν στο χώρο θα προσπαθήσουν χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο να αρπάξουν ότι θεωρούν οι ίδιοι πολύτιμο και να φύγουν όσο το δυνατό γρηγορότερα.

Λόγω έλλειψης εμπειρίας αυτοί οι διαρρήκτες διακατέχονται από φόβο και επομένως η αντιμετώπιση κάποιου συστήματος συναγερμού δεν είναι εφικτή. Έτσι με το κατάλληλο σύστημα συναγερμού είναι αρκετό να για να τους κρατήσετε μακριά.

3. Ο «Προικοθήρας» Διαρρήκτης

Ίσως από τους πιο επικίνδυνους διαρρήκτες. Μπορούν να εισβάλουν στο χώρο σας όσο λείπετε αλλά και όταν ακόμη βρίσκεστε στο σπίτι σας υιοθετώντας κάποιο ιδανικό ρόλο είτε κάποιου πωλητή ή τεχνικού έτσι ώστε να τους ανοίξετε εσείς οι ίδιοι την πόρτα του σπιτιού σας. Οι προικοθήρες αφιερώνουν απεριόριστο χρόνο μέχρι να βρουν το κατάλληλο σχέδιο πριν μπουκάρουν στον χώρο άλλα και για ένα εξίσου καλό σχέδιο διαφυγής. Εάν καταφέρουν και εισέλθουν υποδυόμενοι κάποιο ρόλο τότε σκαν άρουν προσεκτικά όλο το χώρο για να γνωρίζουν ακριβώς πως θα κινηθούν όταν θα μπουν στο σπίτι για κλοπή. Γνωρίζουν επίσης το χρόνο ανταπόκρισης της αστυνομίας σε κάθε περιοχή έτσι ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα σε κάθε περίπτωση. Πολλοί από τους «προικοθήρες» μπορούν ακόμη να γίνουν αρκετά βίαιοι ώστε να καταφέρουν να αποσπάσουν όποια χρήσιμη πληροφορία θεωρούν σημαντική.

Λόγω του μεγάλου κινδύνου που θα διατρέχετε σε τέτοια περίπτωση καλό είναι να προσέχετε πάντα ποιον βάζετε στο σπίτι σας αλλά και να μην διστάσετε να καλέσετε την αστυνομία εάν αντιληφθείτε κάποια απρόσμενη και παράξενη επίσκεψη από αγνώστους.

4. Επαγγελματίας Διαρρήκτης

Εδώ μιλάμε για το είδος του πιο ειδικού και προσεκτικού διαρρήκτη. Διαθέτουν για κάθε τους διάρρηξη τα καλύτερα επαγγελματικά εργαλεία με τα οποία παραβιάζουν όχι μόνο πόρτες ασφαλείας αλλά και ειδικά θησαυροφυλάκια / χρηματοκιβώτια, πολύ εύκολα χωρίς ιδιαίτερη καθυστέρηση. Οι επαγγελματίες διαρρήκτες είναι περισσότερο επιλεκτικοί για τα θύματα τους αποφεύγοντας τα απλά σπίτια αφού κατά προτίμηση κυνηγάνε μεγαλύτερα ψάρια όπως επαύλεις, καταστήματα, τράπεζες κλπ.

Βρείτε  ΕΔΩ μερικές προτάσεις αναλόγως της δικής σας ανάγκης για προστασία!

https://piperaris.com/services/συναγερμός-διαρρήξεως-ληστείας/

ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ 77772288

elΕλληνικα

Ελληνικα