Γνωρίστε όλους τους τύπους Διαρρηκτών και μάθετε πώς να τους αντιμετωπίσετε
13 Φεβρουαρίου 2017
Καλοκαιρινές Διακοπές και Διαρρήξεις
6 Ιουνίου 2017

Η περίοδος των αποκριών είναι μια όμορφη περίοδος αφιερωμένη στο γέλιο και στο γλέντι. Όλοι ανταποκρινόμαστε στη «ψυχαγωγία» του μασκαρέματος και αφήνουμε για λίγο στην άκρη, έγνοιες και προβλήματα έτσι ώστε να διασκεδάσουμε με γνωστούς και άγνωστους μασκαράδες.

Δυστυχώς ανάμεσα στους μασκαράδες δεν υπάρχουν μονάχα αυτοί που θέλουν να γιορτάσουν το «βασιλικό» έθιμο αλλά υπάρχουν και κάποιοι επιτήδειοι ληστές που ψάχνουν πως θα επωφεληθούν από την χαλαρή μας διάθεση, μπουκάροντας ένοπλοι σε τράπεζες, υπεραγορές, καταστήματα, περίπτερα, βενζινάδικα κλπ. Οι Ένοπλες Ληστείες είναι καθημερινό φαινόμενο και πολύ εύκολα μπορεί να βρεθείτε σε ένοπλη ληστεία σε τράπεζα, σε κατάστημα, στο δρόμο ακόμη και στο σπίτι σας μετά από διάρρηξη ή έφοδο των ληστών.

Ας δούμε λοιπόν κάποιες μικρές και χρήσιμες συμβουλές για να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ψύχραιμοι ένα ληστή «καρναβάλι» και να βγείτε αλώβητοι από μια ένοπλη ληστεία.

> Ο Ληστής γνωρίζει ότι τα πρώτα κρίσιμα δευτερόλεπτα της ληστείας προκαλούν αντανακλαστικές αντιδράσεις είτε από τους αρμοδίους να αντιδράσουν (φρουρούς, αστυνομικούς κλπ.) είτε από τους γενναιότερους μάρτυρες (νυν και πρώην αστυνομικοί – στρατιωτικοί, αθλητές, άτομα που βλέπουν πολλές αστυνομικές ταινίες κλπ.)

> Κάθε απότομη κίνηση θα παρεξηγηθεί από τον ληστή που τελεί υπό καθεστώς υψηλής έντασης με την αδρεναλίνη να έχει φτάσει στα άκρα.

> Πρώτη σκέψη των πιο θαρραλέων είναι να επιτεθούν στο ληστή, να τον αφοπλίσουν και έτσι να καταγράψουν ένα άθλο. Ακόμη όμως και αν βλέπουμε τον ένοπλο η τους ενόπλους αυτοί ίσως να μην είναι μόνοι και μεταξύ των πελατών να υπάρχουν συνένοχοι που θα επέμβουν αν δεχθούν επίθεση οι ληστές.

> Δεν κοιτάμε το ληστή στο πρόσωπο διότι αντιλαμβάνεται ότι θέλουμε να τον αναγνωρίσουμε

> Μην εμπιστεύεστε το διπλανό σας πελάτη όχι μόνο γιατί ίσως είναι συνένοχος αλλά γιατί ίσως να μην συμμαχήσει μαζί σας όπως πιστεύετε. Δεν θέλουν όλοι να εμφανιστούν στις ειδήσεις των οκτώ!

> Ότι έχετε δει μέχρι σήμερα στις ταινίες να το ξεχάσετε!

> Ειδικότερα μην πιστεύετε ότι μπορείτε να ρίξετε αναίσθητο το ληστή με ένα χτύπημα η να τον ακινητοποιήσετε η να του πάρετε το όπλο.

> Η αδρεναλίνη που τρέχει στο αίμα του ληστή τον κάνει πολύ δυνατότερο και σίγουρα αυτός μάχεται για τη ζωή και την ελευθερία του.

> Τελική κρίσιμη συμβουλή. Στις ένοπλες ληστείες ο πολίτης ΠΟΤΕ δεν πρέπει να αντιστέκεται στον ένοπλο ληστή (εκτός εάν ο ληστής επιτεθεί πρώτος).

250

elΕλληνικα

Ελληνικα