Εφαρμοσμένες λύσεις: Υπουργείο Εξωτερικών Κύπρου
12 Αυγούστου 2015
Piperaris : Αναλαμβάνει τη Nέα βιβλιοθήκη Πανεπιστήμιου Κύπρου
21 Νοεμβρίου 2017

Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου (ΡΙΚ) είναι ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου ο οποίος λειτουργεί ως ημικρατικός οργανισμός. Οι κύριες ευθύνες του είναι η μετάδοση τεσσάρων τηλεοπτικών και τεσσάρων ραδιοφωνικών σταθμών.

Το ΡΙΚ είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρησιμοποιεί το σύνολο των εισοδημάτων του για την προώθηση της αποστολής του η οποία είναι η παροχή αντικειμενικών πληροφοριών πολιτισμού και ψυχαγωγίας για την Κύπρο.

Το ΡΙΚ χρηματοδοτήθηκε εν μέρει από την προστιθέμενη φορολογία για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, που ήταν μια πρακτική, η οποία έληξε στην 1η Ιουλίου 2000.[1] Το ποσό που καταβλήθηκε εξαρτιόταν από το μέγεθος των εγκαταστάσεων. Το να υποθηκευθούν οι φόροι αυτοί για τη δημόσια τηλεόραση, σε γενικές γραμμές, ήταν παρόμοιο με τα συστήματα αδειών τηλεόρασης που λειτουργούν σε πολλές άλλες χώρες.

Το ΡΙΚ πλέον χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό του.

Το ΡΙΚ είναι μέλος της διεθνούς ραδιοτηλεοπτικής κοινότητας. Ανήκει σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της EBU, του ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού των Αδέσμευτων Χωρών (BONAC) και της Κοινοπολιτευτικής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης (CBA) η οποία εδρεύει στο Λονδίνο. Το ΡΙΚ στεγάζεται στην ομώνυμη Λεωφόρο ΡΙΚ, στη Λευκωσία.

elΕλληνικα

Ελληνικα