Οι Δράστες «Καρναβάλι»
20 Φεβρουαρίου 2017
Λονδίνο: Κάηκαν ζωντανοί στον ουρανοξύστη που φλέγεται (βίντεο)
14 Ιουνίου 2017

Οι διαρρήκτες δεν έχουν αργίες και γιορτές πόσο μάλλον να τους ενδιαφέρουν οι καλοκαιρινές διακοπές. Οι δικές τους διακοπές προφανώς τους αφήνουν παγερά αδιάφορους, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για τις δικές μας διακοπές αναψυχής. Εκεί το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο αποκλειστικά.

Αποδεδειγμένα κάθε χρόνο οι διαρρήξεις και οι ληστείες απασχολούν τα αστυνομικά δελτία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έτσι οι ληστές δρουν συνήθως σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων. Ένας παρακολουθεί κινήσεις στα διαμερίσματα της πολυκατοικίας ή στα παρακείμενα σπίτια και αναζητά δείγματα απουσίας των ενοίκων, ώστε να “σταμπάρουν” τα διαμερίσματα/οικίες που θα “χτυπήσουν”.

Πριν από απο κάποια χρόνια τα συστήματα ασφάλειας όπως οι συναγερμοί και οι κάμερες παρακολούθησης αποτελούσαν είδος πολυτελείας. Σήμερα όμως όλο και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν πλέον στην αγορά τους ακόμη και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Οι αστυνομικές αρχές κάνουν ότι μπορούν για την προστασία σπιτιών και όχι μόνο. Όμως παράλληλα ζητάει και τη βοηθεία των πολιτών για την προστασία της περιουσίας τους, προτείνοντας μεταξύ άλλων διαφορά μέτρα όπως:

  1. Όταν είστε απόντες από τα σπίτια, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, είναι απαραίτητο το κλείδωμα πόρτων και παραθύρων.
  2. Τα παραθυρόφυλλα και οι κουρτίνες πρέπει να παραμένουν κλειστά, ώστε να μην επιτέπουν στους διαρρήκτες να δουν τί υπάρχει μέσα στην κατοικία.
  3. Δεν πρέπει να ανοίγετε την πόρτα χωρίς να είστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε τον επισκέπτη. Θα πρέπει να υπάρχει έλεγχος από το «μάτι» για το άτομο που χτυπά την πόρτα ή μέσω θυροτηλεόρασης.
  4. Μη δίνετε κλειδιά και κωδικούς πρόσβασης σε καθαρίστριες ή υπηρετικό προσωπικό.
  5. Σε καμιά περίπτωση να μην αφήνετε το κλειδί του σπιτιού κάτω από γλάστρες ή χαλάκια. Είναι πλέον τόσο προφανές.
  6. Το κλειδί της πόρτας δεν πρέπει να το αφήνετε στην κλειδαριά της πόρτας ούτε εξωτερικά αλλά ούτε και εσωτερικά.
  7. Στους εξωτερικούς χώρους, περιμετρικά, πρέπει να υπάρχει καλός φωτισμός, ο οποίος για λόγους οικονομίας μπορεί να ενεργοποιείτε με αισθητήρες κίνησης.
  8. Να εγκαταστήσετε συστήματα συναγερμού και κάμερες παρακολούθησης. Ακόμη και στην περίπτωση που στο κτήριο δεν έχει γίνει πρόβλεψη για καλώδια για το συναγερμό υπάρχει λύση με την τοποθέτηση ασύρματου συναγερμού.

    Βρείτε  ΕΔΩ πληροφορίες για ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΔΙΑΡΡΗΞΕΩΣ

    ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΤΕ ΤΩΡΑ 77772288

elΕλληνικα

Ελληνικα