Ουρανοξύστης στο Ντουμπάι τυλίχθηκε στις φλόγες
4 Αυγούστου 2017
Χριστουγεννιάτικες Κλοπές
4 Δεκεμβρίου 2017

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας σε ιδιωτικά γραφεία ασφαλείας, αφού οι φύλακες και οι ιδιώτες φύλακες έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Αμείλικτη είναι η αστυνομία σε όσους παρανομούν, έχοντας υπόψη και την φύση των εργασιών που δραστηριοποιούνται τα εν λόγω άτομα.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, «είναι θέμα το οποίο σχετίζεται σε κάποιες περιπτώσεις με εγκληματικές ενέργειες έχοντα υπόψη τη φάση των καθηκόντων ή των εργασιών που εκτελούν αυτά τα πρόσωπα».

Οι φύλακες που χρησιμοποιούνται σήμερα σε διάφορες εκδηλώσεις για επιβολή της τάξης, πρέπει να κατέχουν σχετική άδεια, η οποία εκδίδεται από τον αρχηγό της αστυνομίας, νοουμένου ότι προηγουμένως οι ενδιαφερόμενοι, έχουν περάσει από συγκεκριμένη εκπαίδευση.


Από το 2013 που έχει εφαρμοστεί το σχέδιο δράσης κατά της εγκληματικότητας που ανακοίνωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο του 2017, έγιναν 8,416 έλεγχοι ιδιωτικών γραφείων και ελέγχθηκαν 8,531 φύλακες και ιδιώτες φύλακες, έχουν προκύψει 247 καταγγελίες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της δύναμης, η αστυνομία θα επιδείξει μηδενική ανοχή στους παρανομούντες, σε μία προσπάθεια πάταξης του φαινομένου. Είδη οι φάκελοι με τις καταγγελίες ετοιμάζονται και αναμένεται να προχωρήσουν σύντομα ενώπιον δικαστηρίου.

«Με εισήγηση του αρχηγού της αστυνομίας έχουν μειωθεί τα τέλη λειτουργίας των γραφείων ασφαλείας από 2000 σε 1500 ευρώ και για ανανέωση της άδειας από 2000 σε 1000 ευρώ. Μειώθηκαν και τα τέλη για άδεια φύλακα και ιδιώτη φύλακα», αναφέρει ο κ. Αγγελίδης.

Πηγή δημοσίευσης : sigmalive.com

elΕλληνικα

Ελληνικα